You're currently on:

Vedligeholdelse og Nøgleteknologi

JURA garanterer reservedele 8 år efter at modellen er udgået af produktion

Men vi reparerer også maskiner der ældre - det er ikke sjældent at vi servicerer maskiner der er over 15 år gamle.

 

Se også FAQ (ofte stillede spørgsmål) hvis maskinen driller

De fleste problemer kan løses uden at maskinen skal til service. http://www.coffeesystem.com/faq

 

Brug altid originale plejeprodukter i din JURA maskine, for at opnå længste levetid

Alle renseprogrammer i din JURA maskine er nøje afstemt med de originale plejeprodukter.

Derudover yder vi en udvidet reklamationsret (ialt 25 mdr. fra købsdato), ved køb af maskine hos Dansk Autoriseret JURA forhandler (www.coffeesystem.com/forhandlere), og såfremt der KUN er benyttet JURA originale plejeprodukter efter anvisningerne på maskinen og i manualen.

Det er vigtigt at man overholder filterskift når maskinen beder om det, for at undgå at maskinen kalker til og overholder renseprogram (med JURA Rensetablet (www.coffeesystem.com/jura-rensetabletter.html) når maskinen beder om det, for at rense og smøre maskinens bryggeenhed.

Bemærk garantinen dækker aldrig, misvedligeholdelse, manglende rengøring, brug af uoriginale plejeprodukter eller fremmedlegmer eller vand i kværnen.

 

Download "my jura" appen der hvor du henter dine apps - og få din JURA maskine med på mobilen

Send en SMS til 1277 med teksten "my jura" eller download den direkte på mobilen, der hvor du normalt henter dine apps (virker til Android og IOS).

Med My Jura appen får du din helt egen maskine på mobilen - når du har registreret dig, kan du under "min maskine", vælge "tilføj maskine", nu får du mulighed for at indtaste købsdato og tage et billede af din kvittering på købet af maskinen, således at du altid har dette med dig.

Du kan nu også scanne stregkoden på din egen maskine (stregkoden sidder altid på kassen, men oftest også i bunden af maskinen) - alle stregkoder er unikke, og appen vil nu genkende netop din maskine (hvis appen/kameraet har svært ved at genkende stregkoden, kan du indtaste den manuelt - uden paranteser - kun tal).

Hvis du har scannet stregkoden:
vil du under punktet "support" nu få manualen, der passer specifikt til din maskine. Her finder du også FAQ (ofte stillede spørgsmål)
Under "min maskine" vil du også kunne se hvilken type filter, netop din maskine bruger.
Hvis maskinen har været til service, vil dette også fremgå under punktet "servicebog" hvor du også kan se hvornår den har været til service og hvad der blev lavet.


JURA Rensetabletter (cleaning tablets):

For eksempel opløses en JURA rensepille i 2 forskellige hastigheder (derfor er den blå og hvid). Den blå del opløses først og rengører maskinen. Derefter sendes der 80 grader varmt vand gennem bryggenheden i et nøje afmålt interval og mængde. Den hvide del opløses og smører og forsegler, således at kaffeolier og grums efterfølgende har sværere ved at sætte sig fast.

 

 

 Rensetabs hvide 6 stk.Rensetabletter til rensning af brygger ("clean machine") Renseprogrammet tager ca. 20 min.

www.coffeesystem.com/jura-rensetabletter.html

 

Filter eller afkalkning?

 

JURA Claris SMART filter til E8/80, E6/60, S8, Z6 og Z8:

Kaffe består af 98% vand. Jo bedre vand des bedre smag. JURA Claris filter er specielt udviklet til espressomaskiner med "one touch" funktion (kaffe og mælk ved ét tryk). JURA Claris filter stabiliserer kalken i vandet således, at kalken ikke sætter sig i maskinen. Filteret er konstrueret således at det stadig lader mineralerne i vandet passere, til gavn og glæde for slutproduktet. Filtret indeholder også aktivt kul, så eventuelle urenheder så som klor og metaller ikke får lov til at passere med ud i kaffen.

Det er vigtigt at du bruger JURA Claris filter, da maskinen er programeret til at bede om filterskift samt rensning af filteret netop tilpasset din JURA maskine. Brug af uoriginale filtre kan medføre at filteret ikke bliver renset korrekt og at filteret bliver skiftet for sent og maskinen derved bliver tilkalket.JURA Claris filtrene indeholder KUN organiske materialler.

JURA har udviklet et nyt filtersystem – Claris SMART. I filteret sidder der nu en chip så maskinen får følgende features (gælder på E8/80, E6/60, S8, Z6 og Z8):

  • Maskinen genkender filteret og ved derefter at maskinen bruger filter. De nye filtre skylles automatisk når filteret indsættes.

  • Når filteret er opbrugt ved maskinen at netop dette filter har opbrugt sin kapacitet og det kan derfor ikke bruges mere.

  • Tager man filteret ud af vandtanken ved maskinen at den nu skal bruge afkalkning og vil bede om dette.

  • Skiftes filteret ikke når maskinen beder om det, så beder maskinen om at blive afkalket.

  • Maskinen KAN ikke afkalkes med filteret i vandtanken.

  • Ved opstart skal man indtaste vandets hårdhed og maskinen udregner herefter filterkapaciteten som er mellem 40 og 60 liter.

 

Jura claris Smart

 www.coffeesystem.com/jura-claris-smart-3-stk-pakning.html

JURA Claris BLUE filter:

Kaffe består af 98% vand. Jo bedre vand des bedre smag. JURA Claris filter er specielt udviklet til espressomaskiner med "one touch" funktion (kaffe og mælk ved ét tryk). JURA Claris filter stabiliserer kalken i vandet således, at kalken ikke sætter sig i maskinen. Filteret er konstrueret således at det stadig lader mineralerne i vandet passere, til gavn og glæde for slutproduktet. Filtret indeholder også aktivt kul, så eventuelle urenheder så som klor og metaller ikke får lov til at passere med ud i kaffen.

Det er vigtigt at du bruger JURA Claris filter, da maskinen er programeret til at bede om filterskift samt rensning af filteret netop tilpasset din JURA maskine. Brug af uoriginale filtre kan medføre at filteret ikke bliver renset korrekt og at filteret bliver skiftet for sent og maskinen derved bliver tilkalket.JURA Claris filtrene indeholder KUN organiske materialler.

Hvis du har programeret din maskine til at bruge JURA Claris filter ("filter" -> "yes" i menuen), vil din maskine ALDRIG bede om at blive afkalket ("descale"). Skulle din maskine alligevel bede om at blve afkalket ("descale") selvom du bruger filter, er det fordi maskinen ikke har fået besked på at bruge filter ("filter" -> "yes" i menuen). Du ved altid om du har fået installeret dit filter korrekt, hvis maskinen: 1) beder om filterskift 2) der løber ca. 0,5 liter vand gennem filteret når det skiftes/installeres (dette gøres for at rense og aktivere filterets aktive kul og filterets organiske materialle der afkalker vandet).

Da vi i Danmark har meget hårdt vand mange steder, anbefaler vi derfor at man bruger JURA Claris filter til at holde din JURA maskine fri for kalk og for at få den bedste smag. Kalk har også stor indvirkning på smagen af din kaffe. Meget kalk i vandet binder bitterstofferne i kaffen. Derved kan kaffen få en mere bitter smag end det er tiltænkt. For lidt kalk i vandet, kan gøre at kaffen smager af for lidt. JURA Claris filteret er designet til at få den optimale smag frem ved alle forhold. Ydermere sørger filteret for at maskinen kontinuerligt er afkalket, i modsætning til hvis man bruger JURA afkalkningstabletter, hvor maskinen vil blive mere og mere tilkalket indtil den beder om afkalkning.

Nedenfor kan du se hvad og hvor meget der fjernes fra vandet hvis du bruger JURA Claris filteret:

          JURA Claris Blue filter ("change filter") Filterskift tager ca. 2 min.

 www.coffeesystem.com/jura-claris-blue-3-stk-pakning.html

JURA afkalkningstabletter (descaling tablets):

Ønsker du at afkalke din maskine, er det vigtigt at du indstiller din maskine under "hardness" i menuen til den hårdhed vandet har i netop dit område (kan oplyses af dit lokale vandværk), ellers risikerer du at din maskine beder om afkalkning for sent i forhold til brug/hårdhed i vandet og din maskine vil derfor blivet tilkalket.

 

Afkalkning ny pakke 3 stk

Afkalkningstabletter ("descale"), hvis du ikke kører med filter (Afkalkning af maskinen tager ca. 45 min.)

www.coffeesystem.com/jura-afkalkningstabletter.html

 

Hvornår beder min maskine om hvad?

Herunder i skemaet kan du se efter hvilke intervaller din maskine beder om rensning af brygger ("Clean"), skift af filter ("change filter") afkalkning ("descale"). Rensning af maskinen - når du tænder og slukker den - tæller med:

JURA Mælkerensemiddel

JURA maskinerne bruger hele bønner og frisk mælk. Man kan derfor lave de lækreste kaffedrikke med mælk. Når man bruger frisk mælk er det dog yderst vigtigt, at man har en god hygiene omkring mælkedyse og mælkeslange. Derfor bør man efter brug, afmontere sit mælkedysesæt og skylle det under varmt vand.

Se nedenfor hvordan dit dysesæt skilles ad:

 

Derudover bør man jævnligt rense mælkeslangen og dysesættet med JURA Mælkerensemiddel. Gå ind i menuen under "maintenance", på nogle maskiner hedder det "rinses", og find "c-clean" eller "clean milk system" og kør programmet. Brug en hætte fuld JURA Mælkerensemiddel til 250ml. vand - husk maskinens mælkerenseprogram er nøje afstemt med sammensætningen i JURA mælkerensemiddel, brug derfor kun originale JURA produkter, så er du sikker på at alt virker korrekt. 

Mælkerens 250 ml - hvidJURA Mælkerensemiddel ("clean milk system" eller "c-clean"), mælkerenseprogrammet tager ca. 2 min.

www.coffeesystem.com/jura-maelkerens.html

 

Tilslutning af wireless Cool Control

GIGA 5

  

 

Z6

  

 

IMPRESSA Z9 / IMPRESSA Z7

  

 

IMPRESSA J9.4 / IMPRESSA J9.3 / IMPRESSA J9.2 / J95 / J90 / J85

  

 

F9 / IMPRESSA F8 / IMPRESSA F7

  

 

E6/60 og E8/80

  

 

 

Grundlæggende teknologi for Jura

Den højt udviklede teknologi som findes i JURA maskinerne, har ført JURA frem til en ledende international position, inden for fuldautomatisk espresso/ kaffebrygning sektoren. For første gang nogen sinde kan en fuldautomatisk maskine garantere de optimale forhold under brygningsprocessen.

Maskinen brygger kompromisløst den perfekte kaffe, espresso, ja selv cappuccino. Mængden af kaffe kan varieres efter smag og behag, to kopper kan brygges samtidigt (Impressa og GIGA serien). Takket være det digitale kontrol program, bliver kaffebrygningen en oplevelse og reducerer rengøring og vedligeholdelse til et minimum.

 

AromaG3 kværn

JURA har udviklet den unikke AromaG3 kværn. AromaG3 kværnen er et produkt af flere års udvikling, for hele tiden at tilstræbe at få mest muligt ud af kaffebønnerne. AromaG3 kværnen er den mest præcise og nøjagtige stål kværn JURA til dato har udviklet. Derudover efterlades der 40% mindre kaffe tilbage i kværnen end tidligere således at også den første kop er helt friskbrygget.

For at opnå det bedste resultat er det yderst vigtigt at kværnen:
1) maler ensartet således at kaffebønnen bliver malet med samme ensartet størrelse, så vandet under Pre-brew-Aroma-system (se længere nede på siden) løber ensartet ud i hele bryggekammeret, for at få fugtet alt den malede kaffe der ligger i bryggekammeret (vand løber altid derhen hvor der er mest plads)
2) at kaffen bliver malet mest skånsomt (ikke for hurtigt, kaffen bliver derved varmet for meget op, og bliver - så at sige ristet endnu engang - med det resultat at det smager brændt og bittert. Ikke for langsomt, da det tager for lang tid at få den længe ventede friskbrygget kaffe.

 

 AromaG3 kværn

 

 

Termoblok

Termoblokteknologien er baseret på gennemstrømningsvarme, således at kun den mængde vand der skal bruges til den enkelte brygning passerer, med den korrekte temperatur gennem termoblokken. Gennemstrømnings systemet er yderst energivenligt og hurtigt. En JURA maskine er for eksempel ca. 1 minut om at varme op og klar til at brygge kaffe fra at have været slukket, da der samtidigt ikke er en kedel i maskinen, skal maskinen ikke bruge enregi på at holde en større mængde vand varmt.

 

 

 

Auto Cappuccino "Fine foam" teknologi

En af verdens mest populære kaffe varianter er cappuccino med det lækre mælkeskum på toppen. Derfor skal enhver topmodel af kaffemaskine være forsynet med egnet system, som kan fremstille damp til at varme mælken op med og skumme det på måde så det gør den enkelt at fremstille en cappuccino.

Med den patenterede Auto-cappuccino Fine foam-teknologi, tilbyder Jura et sådant system. Når varmelegemet til damp er aktiveret, falder trykket og mælken trækkes direkte fra en kande eller direkte fra mælkekartonet. Det varmes op og blandes med damp, så det bliver til det lækreste mælkeskum, som garanterer den perfekte cappuccino hver gang. Takket være den programmerbare dampmængde, er det eneste du skal gøre at trykke på en tast.

 

JURA "Fine foam" teknologi

Normal mælkeskum

 

 

Intelligent elektronik

Det at kunne brygge en perfekt kop kaffe er del af den kunnen som enhver professionel bartender skal kunne. For at kunne gøre dette skal han mestre flere forskellige ting: malning af bønnerne til den rigtige konsistens, vælge den rette kaffe mængde, presse kaffepulveret rigtigt samt sørge for at vandet har den rette temperatur etc.

Med en Impressa foretages disse indviklede processer elektronisk og dette er ikke alt I top modellerne er elektronikken interaktiv: med et display/dialog system kommunikerer den med brugeren og giver denne mange værdifulde oplysninger.

Bruger venlighed er en ting som har været med til at bringe Impressa linen i front. Integrerede skylning, rensning og afkalknings programmer er alle foretages ved tryk på en tast, hvilket betyder at den tidskrævende udtagning af brygenheden undgås.

Når et service af maskinen bliver nødvendig råder de autoriserede service værksteder over en interface system som udfører en automatisk diagnose på maskinen. Dette giver værdifuld information om kaffe vaner etc til JURA som bruger denne information til konstant at forbedre sin teknologi.

 

Variabel Brygenhed.

Da JURA satte sig for at genopfinde kaffemaskinen med Impressa, stod det dem helt klart fra starten at det ikke var deres målsætning at presse en standardiseret maskinproduceret kaffemaskine på verdens kaffe elskere men at give dem friheden til at brygge en kop kaffe præcis som de gerne ville have den. Dette krævede en helt ny form for teknologi. Brygenheden som er hjertet i enhver fuldautomatisk kaffemaskine, skulle kunne arbejde med forskellige mængder af kaffe og opnå den optimale brygning af diverse kvantiteter.

Impressa’s bryggeenhed møder alle disse krav. Den kan håndtere alle mængder af kaffe mellem 5 gram og 16 gram. Og den er i stand til at brygge 2 kopper ad gangen i en brygnings proces. Dette gør Impressa til den første genuine 2 kops maskine i den kompakte kategori.

Pre-Brew-Aroma-System©

Før i tiden fandtes dette system udelukkende på restauranter og caféer, men nu har JURA perfektioneret denne teknologi så den kan anvendes til de kompakte Impressa maskiner. Pre-Brew konceptet blev udviklet for at nå den optimale smag, fra en hvilken som helst kaffeblanding og fremstille en varm og cremet overflade på hver kop.

Sådan virker det:

Inden selve brygningen begynder, bliver kaffen gennemvædet af en forud programmeret mængde varmt vand. Når det drejer sig om Intelligent Pre-Brew-Aroma-SystemÓ genkender elektronikken den valgte mængde kaffe og justerer automatisk den mængde vand der er nødvendig til Pre-Brew fasen. Porerne i kaffen svulmer op og frigiver aroma. I den efterfølgende brygnings proces presses det varme vand gennem kaffe pulveret ved højt tryk. På denne måde kommer den fulde smag direkte ned i koppen.

Kvaliteten på kaffen der brygges på denne måde, møder den standard, som ønskes på de bedste restauranter og caféer.

 

Rigtig god fornøjelse med din JURA espresso maskine

 

Nyhedsbrev

We would like to place cookies on your computer to help us make this website better. Data collected on this website will not be sold or used for any other purpose but to improve your experience.

Please select an option below, you can change these settings at any time on the bottom of the page.

Tillad Cookies Afvis Cookies Luk